Sarajevo

Inspekciji do sada nije prijavljeno povećanje cijena maski i sredstava za dezinfekciju

Duško jaramaz/Pixsell
14.03.2020.
u 08:15

Županijska uprava za inspekcijske poslove SŽ do sada nije imala prijave koje se odnose na povećanje cijena zaštitne medicinske opreme - maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i drugih sredstava i opreme za kojima je porasla potražnja izazvana pandemijom koronavirusa.

Rekli su kako tržišno-turistički inspektori u okviru svojih nadležnosti, kao jedan od subjekata koji je odgovoran za zaštitu potršača, u svakodnevnim nadzorima provode kontrole cijena osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština, o čemu svakog mjeseca izvješća dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine i Ministarstvu privrede SŽ, piše Faktor. 

- Također, uobičajeno je i da u postupku pojačanih inspekcijskih kontrola Federalne uprave za inspekcijske poslove SŽ, sudjeluju i inspektori ove uprave, kao i ostalih županijskih uprava za inspekcijske poslove u Federaciji BiH. S obzirom na aktualnu situaciju pozivamo građane da sve eventualno uočene nepravilnosti prijave nadležnim inspekcijskim organima na jedan od dostupnih načina uz napomenu da će nadzori biti izvršeni u maksimalno ekspeditivnim rokovima - kazali su iz Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ.

Naglašavaju kako gospodarski subjekti imaju zakonsku obvezu posjedovanja Pravilnika o načinu formiranja cijena, kao i Zakon o unutarnjoj trgovini, Zakon o kontroli cijena, te Zakon o zaštiti potršača. Svaki na svoj način, kako su naveli, obvezuje poduzeća i fizičke osobe da se trebaju pridržavati istaknutih cijena, a da cjenovnici i pojedinačna cijena usluga i proizvoda moraju biti istaknuti na vidnom i mjestu dostupnom za kupca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?