Ajdinović potvrdio

Inspektori na graničnim prijelazima izdali 19.625 rješenja o izolaciji

granica
29.03.2020.
u 19:38

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove  Anis Ajdinović kazao je danas da nastavljaju intenzivno provoditi mjere na suzbijanju širenja koronavirusa COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine u skladu s naredbama.

Podsjetio je kako je od nedjelje, 15. ožujka, po donošenju odluke o obveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove rasporedila inspektore iz svih deset inspektorata na granične prijelaze, gdje trenutno 86 federalnih inspektorica i inspektora u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u BiH na području Federacije BiH.

- Zaključno s 28. ožujkom, prema do sada dostupnim informacijama, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 19.625 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor ili u izolaciju na razdoblje od 14 dana - istaknuo je Ajdinović tijekom redovitog obraćanja predstavnika federalnih institucija.  

Nadzorima i mjerama je, dodao je, prema do sad dostupnim podacima, obuhvaćeno i ukupno 2.200 osoba s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su popisi s imenima, prezimenima, i adresama tih osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije.

Isto vrijedi, naglasio je direktor Ajdinović, i za 164 državljana BiH s prebivalištem na području Brčko distrikta BiH, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko distrikta BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije