Porezna uprava FBiH

Inspektori otkrili 64 neprijavljena radnika

radnici
Thinkstock
18.06.2020.
u 11:17

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 221 inspekcijsku kontrolu kojom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti. 

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave su kontrolirali 458 zaposlenika i otkrili 64 neprijavljena radnika, 53 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 16 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 38 objekata i u 115 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 277.300 KM.

- Pozivaju se porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone - priopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije