Pojačane kontrole

Inspektori u sedam dana izrekli 32.000 KM kazni

29.03.2021.
u 19:02

U proteklih sedam dana inspektori su izvršili 2244 inspekcijske kontrole poštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 16 slučajeva gospodarsi subjekti su zatečeni u prekršaju.

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori na području RS-a su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM, 

“Republički inspektori su u suradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave prošli tjedan izvršili 2.244 inspekcijske kontrole poštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije. U 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, priopćeno je iz Inspektorata RS-a.

Navodi se da imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležna kontrola tijela nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog stožera za izvanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a.

“U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada”, navodi se u priopćenju.

Iz Inspektorata RS-a pozivaju gospodarske subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Apeliraju na građane da dosljedno poštuju mjere, da na osobnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste osobnu zaštitnu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu.

“Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije”, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije