Udruženje malih proizvođača

Institut u Beogradu nije akreditiran za analize smilja, radit će se u Mostaru

26.07.2017.
u 12:00

- Moram vam napomenuti važan podatak. Naš laboratorij nije akreditiran za tu vrstu analiza. Drugim riječima, mi te analize radimo rutinski, ali je analiza samo za vašu informaciju. Ako kupac traži certifikat akreditiranoga laboratorija, onda informacija koju od nas dobijete nema tu formalno-pravnu težinu - odgovor je na upit vezan uz analize ulja od smilja koje je naš čitatelj poslao Institutu za proučavanje ljekovitog bilja “Dr. Josif Pančić” u Beogradu.

Osnivanje klastera

Naime, naš čitatelj je član grupe na Facebooku “Udruženje malih proizvođača smilja” koja je formirala klaster te svojim članovima sugerirala da smilje ne daju u bescjenje, nego da naprave ulje. Ulje bi, kako su ranije naveli, trebalo ići na analizu u Institut za proučavanje ljekovitog bilja “Dr. Josif Pančić” u Beogradu, nakon čega bi ga otkupljivač uzimao po cijeni od 1000 eura po kilogramu. Nakon maila u kojem iz Instituta u Beogradu navode kako nisu akreditirani za spomenute vrste analiza, kontaktirali smo Slavka Andačića, predstavnika Klastera malih proizvođača smilja u Hercegovini, i pitali za komentar navoda iz Instituta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?