sastanak

Intenzivirati napore na postizanju dogovora oko Izbornog zakona BiH

23.02.2018.
u 16:08

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istaknuli su opredjeljenje za nastavak reformskog procesa te potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se dinamizirale aktivnosti na ispunjenju uvjeta za predaju aplikacije za status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

To je rečeno na na sastanku s ministricom za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Kneissl, kojoj su članovi Predsjedništva BiH izrazili dobrodošlicu, ali i uvjerenje da će današnja posjeta dodatno unaprijediti tradicionalno dobre bilateralne odnose BiH i Republike Austrije.

Između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, što predstavlja dobar osnov za razvoj sveukupnih političkih i privrednih odnosa, rečeno je na susretu. Izraženo je zadovoljstvo razini ekonomske suradnje, u prilog čemu ide činjenica da je Austrija prva po broju investicija u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH informirali su ministricu Kneissl o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na euroatlantske integracije.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH te izrazili opredjeljenje da se intenziviraju napori na postizanju dogovora o ovim pitanjima.

Današnja posjeta savezne ministarke Kneissl BiH, kao prvoj u regiji, ukazuje da Austrija pridaje posebnu važnost razvoju prijateljskih odnosa i bilateralne suradnje. U tom svjetlu, iskazana je zahvalnost austrijskoj podršci procesu europskih integracija i jačanju veza s EU te visokom pozicioniranju BiH, kada je u pitanju vanjska politike Austrije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
16:45 23.02.2018.

Pun nam je kufer HDZ_)-e Coviva,izbornog zakona i Coviceve jednakopravnosti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije