Brojni komentari na izjave

Intervju reisa Kavazovića prenijeli svi regionalni mediji

Screenshot
02.10.2018.
u 07:20

Izjava reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića o tome kako nije dobro da jedan narod bira drugome narodu predstavnike u vlasti jučer je izazvala veliki broj pozitivnih reakcija i komentara.

Riječ je o izjavi koju je reis Kavazović dao u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list, a prenijeli su ga svi domaći i velik broj regionalnih medija. “Poruka koja se čekala godinama”..., “Ovakve izjave narodima u BiH trebaju”..., “Poruke poput ove reisa Kavazovića vode prema stabilizaciji odnosa u BiH”..., samo su neke od reakcija na društvenim mrežama i u medijima nakon jučerašnje objave intervjua vjerskog poglavara Islamske zajednice u BiH.

Osim što je ovaj intervju jedan od rijetkih koje je reis uopće medijima dao, on donosi suštinu rješenja odnosa među narodima u BiH. Ovakve poruke bi mogle preokrenuti, ali i pokrenuti, puno toga u BiH. Kako za predstojeće izbore tako i nakon njih. Samo uz pomoć ovakvih promišljanja moguće je izgraditi državu u kojoj će sva tri naroda i ostali građani biti jednakopravni, zajednički raditi na napretku prema Europskoj uniji te donijeti u BiH europske vrijednosti.

Osim ove poruke, reis je u navedenom intervjuu poslao i niz drugih jednako važnih. Tako je istaknuo da je uvjeren kako odnosi između pripadnika hrvatskog i bošnjačkog naroda nisu ni izbliza tako loši kako se to predstavlja u javnosti.

Naprotiv, mi znamo da građani ove zemlje bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost manje-više uspješno surađuju na svim područjima”, poručuje Kavazović. Ovu priliku je iskoristio kako bi pozvao političare da traže politička rješenja koja će osigurati da u BiH zažive europske vrijednosti i norme jer ova zemlja drukčijim rješenjima ne može postati punopravna članica EU-a. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?