posjeta

Investitori iz Kuvajta posjetili FIPA-u

fsd
27.03.2017.
u 17:30

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s kuvajtskim investitorima i predstavnicima firme Al Dar National Real Estate o infastrukturnim projektima za koje su zainteresirani poput projekata autoputa, brzih cesta, željeznica, aerodroma, te o projektima proizvodnje hrane, hotela, spa centara, kao i o njihovom iskustvu u poslovanju u BiH.

Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da bi investitori iz Kuvajta više ulagali u BiH ukoliko bi poslovni ambijent bio povoljniji i jednostavniji, te su govorili o njihovom iskustvu i poteškoćama koje su imali počev od osnivanja kompanije do realizacije projekta.

Prepreke su prevazišli, ali naglašavaju da investitori idu tamo gdje je jednostavnije poslovati, priopćeno je iz FIPA-e.

Direktor Milinić je informirao goste da svi nivoi vlasti rade na unapređenju poslovnog ambijenta, što je imperativ na putu ka EU, i bez čega BiH ne može ostvariti značajniji ekonomski rast; da FIPA radi na predlaganju mjera za unapređenje poslovnog ambijenta, i da je u 2016 predložila 41 mjeru za poboljšanje poslovnog okruženja s ciljem da BiH učini konkurentnijom investicijskom destinacijom.

Istakao je činjenicu da je istraživanje koje je provelo Vijeće stranih investitora (FIC) pokazalo da 80 posto stranih investitora u BiH nastavlja s investicijama, "što nas dodatno ohrabruje da nastavimo sa provođenjem potrebnih reformi kako bi broj stranih investitora bio mnogo veći".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?