Inzko - Stoltenberg

Inzko: BiH treba mudro iskoristiti 2017. godinu

inzko
03.02.2017.
u 12:57

Inzko je informirao Stoltenberga o trenutnoj političkoj situaciji u BiH iz perspektive njegovog mandata.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i njegov prvi zamjenik Bruce Berton sastali su se jučer u Sarajevu s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Inzko je informirao Stoltenberga o trenutnoj političkoj situaciji u BiH iz perspektive njegovog mandata.

Visoki predstavnik naglasio je da su "državni organi, bez obzira na unutarnje političke izazove s kojima se BiH suočava, uspjeli postići unutarnji konsenzus o pitanjima kao što je pregled obrane, koji je važan za euroatlantsku zajednicu".

- To je pozitivan signal i međunarodna zajednica ga treba na pravi način prepoznati, a BiH treba nastaviti s iskazivanjem opredjeljenja za proces integracije - istaknuo je Inzko. 

Također, naglasio je da BiH treba mudro iskoristiti 2017., kao godinu u kojoj nema izbora, da postigne napredak na neophodnim reformama koje će zemlji i njenim građanima donijeti stabilnost i prosperitet, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?