Na gradilištu se zahuktali radovi

Iskopni radovi na olimpijskom bazenu u Mostaru pri kraju, uskoro betoniranje temeljne konstrukcija

bazen mostar, gradilište
Klix.ba
15.02.2024.
u 19:59

"Iskopni radovi se već privode kraju i dinamika neće biti ugrožena. Došli su na kvotu poda, to je proces koji se brzo završava i uskoro očekujemo betoniranje temeljne konstrukcije", rekao je Prašo

Na gradilištu budućeg olimpijskog bazena u Mostaru su se zahuktali radovi, a za desetak dana bi se trebalo početi s betoniranjem temeljne konstrukcije, piše Klix.ba.

Građevinski strojevi rade na iskopnim radovima koji su bili privremeno obustavljeni.

Direktor Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo u čijoj nadležnosti je projekat izgradnje olimpijskog bazena, kaže da je radove na terenu privremeno onemogućio proces izmještanjem trafostanice i mnoštva podzemnih kablova, te nepostojanja jasnih nacrta podzemne infrastrukture na lokalitetu vojnog bivšeg objekta, što se moralo završiti prije ponovnog aktiviranja.

"To nije bio jednostavan proces, ali je uspješno okončan i stvorili su se urbanistički uvjeti, riješene su potrebne dozvole, preseljenje i prijenos su završeni, tako da je trafostanica preseljena, objekt je konačno iskopan i sad je gradilište ponovno aktiviralo", rekao je Prašo za Klix.

Tvrdi da dinamika radova na gradilištu lokaliteta Južni logor, koje će potpuno izmijeniti urbanističku sliku tog dijela grada, neće biti ugrožena.

"Iskopni radovi se već privode kraju i dinamika neće biti ugrožena. Došli su na kvotu poda, to je proces koji se brzo završava i uskoro očekujemo betoniranje temeljne konstrukcije", rekao je Prašo navodeći kako će taj dio radova biti vidljiv kroz narednih desetak dana.

Naime, izgradnja olimpijskog bazena je investicija koja će premašiti 20 milijuna KM i radit će se u dvije faze, a planirani rok izgradnje je dvije godine od uvođenja izvođača radova.

Prva faza radova se odnosi na izgradnju konstrukcije, krova i fasade olimpijskog bazena, u vrijednosti od 11 milijuna KM, za što je devet milijuna KM osigurano iz federalnog proračuna, a ostatak iz gradske kase Mostara. Za drugu fazu radova kako je ranije rečeno, planira se raspisati natječaj prije nego se prva faza završi, tako da se radovi nastave bez prekida i cijela priča bude okončana do kraja 2025. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije