PROLJETNE TEMPERATURE

Iskoristite današnji dan za šetnju, slijedi nam kišni vikend pa novo proljepšanje vremena

'jesen 4'
08.11.2013.
u 09:31

Početak sljedećeg tjedna ipak će započeti suncem, no bit će dosta hladnije nego prethodnih dana

Nevrijeme koje je početkom tjedna zahvatilo BiH nije napravilo prevelike probleme, kako je bilo najavljivano, osobito u mjestima gdje je meteoalarm pozivao na najviši stupanj opreza. U lijepom vremenu, prema javljanju meteorologa, uživat ćemo još danas i do sutra poslijepodne kada bi trebala početi padati kiša. Današnji petak će obilježili pretežno vedro vrijeme, a jutarnja temperatura će se u Bosni kretati od 6 do 10, dok će u Hercegovini ona biti od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. Dnevna temperatura će priličiti proljeću, a ona će se kretati od 17 do 23 Celzijeva stupnja. U subotu će temperature biti slične današnjima, ali se u noći na nedjelju očekuje kiša. Posljednji dan vikenda preovladavat će umjereno do pretežno oblačno.

U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini, dok se prema kraju dana očekuju intenzivnije padaline. Početak sljedećeg tjedna ipak će započeti suncem, no bit će dosta hladnije nego prethodnih dana. Prema riječima meteorologa, ta hladnoća neće potrajati jer će već od utorka prevladavati toplije i ljepše vrijeme, koje bi trebalo potrajati do četvrtka kada se očekuju nove oborine.

One ipak neće pokvariti vikend nakon ovoga jer, prema prognozama meteorologa, vrijeme bi se trebalo do tada potpuno stabilizirati. Iako je nezahvalno dugoročno prognozirati vremensku situaciju, meteorološke karte ukazuju na to da mjesec studeni neće opravdati svoj naziv. Zima počinje za oko mjesec i pol dana, a pravu jesen građani BiH nikako nisu vidjeli. Mnogi ističu kako se raduju ovim proljetnim temperaturama, ali upozoravaju na brojne anomalije koje donosi ovakvo vrijeme koje nije u skladu s godišnjim dobom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?