Njega tijela

Iskoristite kavu za njegu tijela: Napravite piling ili masku za kosu i lice

06.08.2020.
u 15:23

Znanstvenici su povezali čin ispijanja kave s buđenjem pozitivnih emocijama poput zadovoljstva i sreće. Kava je i bogat izvor antioksidanata koji mogu spriječiti ili usporiti razvoj bolesti čiji su uzrok često i slobodni radikalni, piše Ordinacija.hr.

Istraživanja pokazuju kako ispijanje kave može značiti zaštitu od razvoja raka (dojke, crijva, prostate), bolesti srca i Parkinsonove bolesti. Također štiti od kognitivnog propadanja..

Donosimo vam tri primjera kako kavu možete iskoristiti za njegu lica, kose i tijela

1. Kava za njegu lica

Prepuna antioksidanata, kava je odličan saveznik u borbi protiv bora te štiti kožu od šteta koju uzrokuju slobodni radikali, zagađen zrak, cigarete i alkohol.

 

Napravite sami: Pomiješajte dvije žlice svježe mljevene kave sa dvije žlice kakaa u prahu, tri žlice punomasnog mlijeka i jednom žlicom meda. Nanesite tanki sloj pripravka na lice i ostavite da djeluje 15-ak minuta. Isperite toplom vodom.

 

Foto: Shutterstock

 

2. Kava za ljepotu kose

Zbog kave će vaša kosa biti sjajna i glatka, a ako ju direktno umasirate u tjeme, kofein će stimulirati folikule kose i tako ubrzati njezin rast.

Napravite sami: Skuhajte šalicu jake kave te u nju dodajte ½ šalice vode. Pustite da se ohladi pa tekućinu umasirajte u kosu i tjeme te zamotajte kosu plastičnom vrećicom ili folijom. Pustite da odstoji 20-ak minuta te isperite kosu mlakom vodom.

 

Shutterstock

 

3. Kava za njegu tijela

Vjerojatno iz iskustva znate da kava djeluje kao diuretik. Odlučite li se kavu namazati na tijelo, djelovat će slično – riješiti će vas viška tekućine i privremeno učiniti celulit manjke vidljivim.

 

Napravite sami: Pomiješajte jednu šalicu mljevene kave, ½ šalicu bijelog ili smeđeg šećera te jednu šalicu kokosovog ulja. Nakon tuširanja, umasirajte piling na mokro tijelo te isperite toplom vodom.

 

Foto: shutterstock

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?