PRIVREMENO FINANCIRANJE

Isplata plaća iz proračuna Mostara počinje za 15 dana

Na kojoj je razini Mostar govori i podatak da ovaj grad nema nijedan trg
Foto: Stojan Lasić
06.03.2014.
u 09:29

Radi se i na proračunu Mostara za ovu godinu

Odluka o privremenom financiranju za Grad Mostar potpisana je ovoga tjedna. Iz mostarske Gradske uprave jučer su poručili kako to znači da neće biti prekida u financiranju i ispunjavanju obveza Grada prema službenicima i drugim korisnicima proračuna. - Ne očekujemo nikakve probleme. Isplata plaća za siječanj bi trebala biti ispunjena oko 20. ožujka. Ne znamo još točan datum. Ovom odlukom Grad ima više od 10 milijuna maraka za ispunjavanje svojih obveza, tako da neće biti zastoja u isplaćivanju obveza - rekli su nam jučer u mostarskoj Gradskoj upravi.

Usporedo s ovim se nastavlja raditi na proračunu Mostara za ovu godinu. Prema zadnjim promjenama Zakona o proračunu koje su usvojene u federalnom Parlamentu i Domu naroda, proračun Mostara donosi gradonačelnik grada uz suglasnost šefa Odjela za financije Grada Mostara. - Gradonačelnik Bešlić zajedno sa svojim suradnicima radi na proračunu Mostara i on bi trebao biti usvojen u predviđenom roku - poručili su IZ Gradske Uprave Mostara. I dok lokalne vlasti u gradu na Neretvi pokušavaju osigurati normalno financiranje, mostarski vatrogasci su jučer održali štrajk upozorenja. Sve vatrogasne postrojbe jučer nisu radile u vremenu od 10 do 12 sati. Vatrogasci zahtijevaju isplatu zaostalih plaća, toplog obroka i troškova prijevoza. Štrajk upozorenjA od 10 do 12 sati održavat će SE svakim danom u isto vrijeme, dok se njihovi zahtjevi ne ispune i za to vrijeme neće obavljati svoje dužnosti. Predsjednik Sindikata vatrogasaca Milenko Zovko u izjavi za Fenu istaknuo je kako će poslodavcu, odnosno Gradu Mostaru dati rok od tjedan dana da ispune njihove zahtjeve, a ako ih ne ispune, vatrogasci će stupiti u generalni štrajk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?