Pendeš - Cvetkova

Istaknuta potreba aktiviranja Akcijskog plana za MAP

06.12.2017.
u 15:03

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas veleposlanicu Republike Bugarske u BiH Avgustinu Cvetkovu i vojne izaslanike te zemlje u BiH. 

Pendeš se tijekom sastanka posebno osvrnula na potrebu aktiviranja Akcijskog plana za članstvo (MAP) BiH u Sjevernoatlantskome savezu (NATO), čime bi se pomogle i daljnje reforme obrambenog sustava BiH. 

Cvetkova je pozdravila napore Ministarstva obrane BiH na ispunjavanju potrebnih uvjeta te izrazila uvjerenje da bi se MAP za BiH u skorom razdoblju mogao stvarno i aktivirati.

- Naš je dojam da Ministarstvo obrane BiH na tom polju čini koliko može i vjerujemo da ima razloga nadati se dobrim vijestima u narednom razdoblju - kazala je Cvetkova.  

Na sastanku je predstavljen i novi vojni izaslanik Republike Bugarske u BiH pukovnik Milko Čonov, koji u BiH dolazi na mjesto dosadašnjeg vojnog izaslanika pukovnika Ive Kuteva. Pukovnik Kutev je izrazio zahvalnost Pendeš na odličnoj suradnji te izrazio uvjerenje da će se suradnja s BiH još i proširiti, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.     
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?