SIP BIH

Istekao rok za otklanjanje nedostataka na kandidatskim listama

24.07.2018.
u 17:44

Rok u kojem su politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, mogli ih otkloniti istekao je danas u 16.00 sati.  

Središnje izborno povjerenstvo BiH je prošli tjedan počelo ovjeru kandidatskih listi za predstojeće izbore u BiH, 7. listopada. 

Glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić kazala je Feni da je blizu 200 kandidatskih listi imalo nedostataka, tako da je SIP BiH političkim subjektima ostavilo rok od pet dana da otklone te nedostatke.

- Narednih dana očekujemo izvještaj nadležne službe kada ćemo imati točan pregled onih političkih subjekata koji su naknadno dostavili kandidatske liste, kao i jesu li nepravilnosti i nedostaci otklonjeni, da bismo do 23. kolovoza završili konačnu ovjeru kandidatskih listi i objavili ih u Službenim novinama i u sredstvima javnog informiranja - kazala je Pirić.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je 19. srpnja, razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidata i kandidatskih listi za učešće na Općim izborima 2018. godine, započelo proces ovjere kandidatskih listi koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je tada ovjerilo 642 kandidatske liste koje su ispunjavale zakonom propisane uvjete dok politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, mogli u roku od pet dana - danas do 16.00 sati otkloniti te nedostatke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?