Kavazović - Grigorije

Istočna Hercegovina treba biti mjesto suživota

31.03.2016.
u 09:00

“Jako je važno doprinijeti povratku muslimana u ove krajeve i svi se zajedno zauzeti kako bismo ljudima olakšali njihove živote, vratili povjerenje među narodima, a na tome putu imamo još jako puno posla, šireći ljubav među narodima i poštujući jedni druge onako kako je to uvijek bilo na ovim prostorima”, kazao je tijekom posjeta Bileći i episkopu zahumsko- hercegovačkom i primorskom Grigoriju reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Ističući da je svjestan da je povratnički život, bilo gdje u Bosni i Hercegovini, težak, dodao je da velikih sigurnosnih problema povratnici na ovom području nemaju, o čemu ga je informirao i Sadet ef. Bilalić, glavni imam za Bileću i Gacko.

Episkop Grigorije je ovaj sastanak i posjet, kojem je nazočio i muftija mostarski Salem Dedović, nazvao velikim korakom u međusobnim odnosima i ovog naroda i njihovih vjerskih poglavara.

“Iz dana u dan pokušavamo pokazati i sebi i drugim ljudima da nam nema drugog načina života osim poštovati i sebe i druge, da jedni druge, koliko je god više moguće, volimo i da jedni na druge gledamo kao na svoje, da nemamo straha jedni od drugih već velike ljubavi”, kazao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Glavni imam Sadet ef. Bilalić naveo je da je ovaj posjet razveselio sve bošnjačke povratnike koji, kako kaže, imaju samo one probleme koje imaju i njihovi sugrađani Srbi, a to je nezaposlenost i potrebna im je pomoć za održiv povratak.

“U Gacku je daleko bolje stanje kada je povratak Bošnjaka u pitanju, s obzirom na to da imamo nekoliko povratničkih sela, kao što je Kula Fazlagić s blizu 40 obitelji, te Bahori, ali se u ljetnom razdoblju iz Sarajeva, Mostara, Dubrovnika u ove krajeve slije veliki broj bošnjačkih povratnika, a ima i mladih.

No, u Bileći je najmanje ostvaren povratak Bošnjaka, sa svega nekoliko ljudi, među kojima je baka Fata Jaganjac koja je vrlo vezana uz Carevu džamiju u središtu grada”, rekao je Bilalić.

Vjerski predstavnici nazočili su puštanju u funkciju dizala za osobe s invaliditetom ispred Careve džamije u Bileći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije