znanstvenici otkrili

Istraživanje koje će popraviti dan: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Shutterstock
01.02.2018.
u 11:54

Možda ćete se iznenaditi da prosječni komad pizze i zdjelica pahuljica imaju gotovo jednak broj kalorija. Ipak pizza ima mnogo veći udio proteina

"Zdrave" pahuljice zapravo su pune šećera i o tome se mnogo raspravljalo, no prema Chicago Tribuneu, većina pahuljica u sebi ne sadrži nimalo proteina ni zdravih masti. One nisu ništa drugo nego "žlica šećera", piše Ordinacija.vecernji.hr.

Sir je 'supernamirnica'

Znanstvenici u ovom istraživanju rekli su i da je sir na dobrom putu da postane sljedeća "supernamirnica", a s obzirom na to da se nalazi na pizzi, čini se da je odgovor jasan. Naravno, nemojte jesti pizzu baš svako jutro.

No možda ćete se iznenaditi da prosječni komad pizze i zdjelica pahuljica imaju gotovo jednak broj kalorija. Ipak pizza ima mnogo veći udio proteina, što će vas razbuditi i zasititi. 

Naravno pizza nije baš neka zdrava namirnica i postoji mnogo boljih izbora za doručak, ali ako već morate birati između pahuljica i pizze, radije izaberite pizzu. 

Najzdraviji izbor za doručak je: avokado na integralnom tostu, poširana jaja, banane, chia sjemenke, smoothiji s orašastim plodovima... i slično. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije