PREDSJEDNIK HKDU-a

Ivan Musa: Iz Sarajeva 
se pokušava izbrisati Hrvate

24.09.2017.
u 12:00

Ništa neće promijeniti zahtjeve Hrvata za njihovom ravnopravnošću u Bosni i Hercegovini, čak niti presuda Haaškog tribunala u studenom o slučaju “Herceg Bosna”. Predsjednik HKDU-a Ivan Musa poziva na donošenje izmjena Izbornog zakona. 


Gospodine Musa, Bošnjačka politika ne prihvaća prijedloge HNS-a BiH za izmjene Izbornog zakona, koje su predložene od HNS-a s ciljem da Hrvatski narod u BiH sam svojom slobodnom voljom bira i postavlja svoju vlast, a što se naročito odnosi na izbor Doma naroda i hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Što ako to tako ostane i izbori se održe po postojećem izbornom sustavu, unatoč presudi Ustavnog suda kojom su osporene odredbe u pogledu izbora za Dom naroda?

Prema onome kako je Ustavni sud donio presudu i samo obrazloženje iste, sasvim je jasno da je bez izmjena Izbornog zakona opće izbore nemoguće i raspisati, a kamoli provesti. Znate, tu se sad pojavljuju raznorazni analitičari iz političkog Sarajeva, svaku večer novopotpisani, svi navodno neovisni, trasirani od gosp. Genjca, tvrde da se mogu provesti izbori, da se može jedan dio vlasti formirati, da se traži način kako opet poniziti Hrvate s Komšićem III. itd. Za nevjerovati je kolika je histerija nastala za brisanje Hrvata ne samo kao nacije, nego i samog pojma imenice Hrvat. E, sad. Da, moguće je raspisati izbore po onome što je ostalo od Izbornog zakona, ako ti tipovi takvog stajališta teže da od BiH naprave bordel “A” kategorije. Ima još jedna nezaobilazna kvaka u BiH, a to je visoki predstavnik. BiH je protektorat. Ako bi visoki predstavnik opet po treći put (alijansa, platforma) nakon takvih izbora pravio vlast, tada se uistinu treba zapitati o kakvom se ovdje pravu radi, o kakvoj demokraciji je riječ, kakvim institucijama, kakvim lažima. To da se napravi nakon 23 godine Daytonske BiH! Definitivno bi tada bili u pravu oni koji kažu da je BiH propao projekt.

Zastupnici HNS-a su uputili svoj prijedlog izmjena Izbornog zakona u parlamentarnu proceduru, ali nema još prijedloga političkog Sarajeva.

Odgovor na vaše pitanje je vrlo jednostavan. Teško ga oni mogu ponuditi nakon presude Ustavnog suda i istog obrazloženja same odluke, a da bi zadovoljilo sarajevsku politiku, u potpunosti brisanja Hrvata. Podsjetimo da su svi relevantni politički subjekti u BiH potpisali dokument još 2012.godine, u kojem se kaže da jedan narod neće birati drugom političke predstavnike. Ključ svega je da političko Sarajevo ne želi priznati Hrvate u BiH, oslanjajući se na ustaljenost njihove prevare od samog referendumskog pitanja za neovisnost BiH pa do dana današnjeg. Prema ovoj odluci Ustavnog suda, vrlo teško da ponude rješenje problema. Temeljni razlog je što sad to iz političkog prevarantskog izbornog modela, koji je bio, prelazi u političko matematički. Iz FBiH je protjerano 170.000 Hrvata, uglavnom s prostora koje je Sarajevo kontroliralo. Teško je matematički naći Komšića III.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?