uskoro posjet BiH

Ivanić o dolasku Vučića: Razgovarat ćemo o granici, boljim odnosima, ne o izgradnja auto-puta

03.09.2017.
u 14:10

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da će najvažnije teme tijekom predstojećeg posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića BiH biti pitanja granice i stvaranje boljih političkih odnosa, ali ne i izgradnja zajedničkog auto-puta, javlja Srna. 

"Prilikom mog posljednjeg boravka u Beogradu s Vučićem sam se dogovorio o osnovnim temama za razgovor tijekom njegovog predstojećeg posjeta BiH. Mislim da ćemo pokušati otvoriti priču i definirati gdje Srbija ima interes za razmjenu teritorija, da se neke nelogičnosti oko granice isprave i da BiH u tome aktivno sudjeluje", rekao je Ivanić.

Srpski član Predsjedništva BiH kaže da treba stvarati pozitivan politički ambijent.

"Bit će mnogo konkretnih i praktičnih tema, ali ne očekujem priču o auto-putu jer o tome nema suglasnosti unutar BiH, niti mislim da će je biti u skorije vrijeme", rekao je Ivanić.

Ivanić očekuje poboljšanje odnosa BiH i Srbije i smatra da je to svojevrsni test za obećanja bošnjačkih lidera.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posjeta BiH 7. i 8. rujna trebao bi boraviti i u Istočnom Sarajevu, neslužbeno doznaje Srna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?