čapljina ulaže u obrazovanje

Iz Gnjilišta i Svitave učenici u obnovljenim učionicama

19.10.2020.
u 19:13

Da je obrazovanje iznimno bitno, Gradska uprava Čapljine pokazala je u više navrata. Uz financijska sredstva koja Grad pruža učenicima kroz pomoć pri kupnji udžbenika, sufinanciranju prijevoza, stipendijama... Posebna se pozornost posvećuje uvjetima u kojima borave učenici u školama, piše Večernji list BiH.

Na području Grada Čapljine djeluju tri osnovne škole: OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini, OŠ Čapljina i OŠ Lipanjske zore u Višićima, s tim da je OŠ Vladimira Pavlovića škola s najvećim brojem djece u BiH.

Škola s najviše djece

Kroz brojne projekte spomenute škole su renovirane te se učenici mogu pohvaliti zavidnim uvjetima u kojima prate nastavu.

“Iako su svi veliki investicijski projekti na školskim objektima završeni tako da su sve središnje i područne škole renovirane, a samim tim sva djeca na području Grada Čapljine nesmetano upijaju svoje znanje od marljivih i vrijednih predavača, a lokalna vlast i dalje ustraje u naumu da škole i dalje rastu u svojim posebnostima”, navode iz Gradske uprave Čapljina.

Dodaju kako su ovu školsku godinu učenici dviju područnih škola započeli u obnovljenim učionicama. “Učenici osnovne škole u Gnjilištima imaju veliki razlog za sreću. Početak nove školske 2020./2021. počeli su u obnovljenim školskim prostorijama, čime su se stekli znatno bolji uvjeti za nesmetan i ugodan boravak u školi te time i uspješnije obavljanje svakodnevnih školskih aktivnosti”, ističu iz Gradske uprave Čapljina.

Naime, da bi boravak u klupama učenicima bio što ugodniji, proteklih ljetnih mjeseci odrađeni su značajni radovi na školi u Gnjilištima. Spomenutim radovima škola je potpuno obnovljena. Odrađena je sanacija oštećenih vanjskih zidova, urađena je fasada, sanirano je stepenište s ulaznim holom, kao i dotrajali dijelovi krova. Škola u Svitavi također je poprimila novi i ljepši izgled. Osim odrađenih unutarnjih radova, izvedeni su i radovi na vanjskom dijelu, odnosno uređenju dvorišta i igrališta.

Intelektualni napredak

“Vjerujemo da će svaka sljedeća godina označiti napredak u intelektualnom, obrazovnom i duhovnom pogledu kako bi naše škole bile mjesto razvoja, odgoja i stjecanja znanja, formiranja budućih generacija koje će biti budući inovatori, umjetnici, sportaši, liječnici, znanstvenici, a za takvo nešto temelj je odgovarajući prostor za rad, tj. funkcionalna škola”, zaključili su iz Gradske uprave Čapljina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?