Željeznice RS-a

Iz kredita isplata dugovanja radnicima ŽRS-a za topli obrok, regres i prijevoz

18.01.2019.
u 11:55

Željeznice Republike Srpske danas počinju sa izmirivanjem preostalih dugovanja prema bivšim radnicima koji su u ranijem razdoblju iz različitih razloga napustili to javno poduzeće.

Nakon što je završena procedura provjere, odobren je zahtjev za povlačenje druge tranše kreditnih sredstava Svjetske banke, koji je namijenjen projektu restrukturiranja Željeznica RS-a.

- Druga tranša u iznosu od devet milijuna eura od danas je operativna – priopćeno je iz ovog poduzeća.

Osim zaostalih dugovanja prema bivšim radnicima, financijskim sredstvima iz druge tranše kredita Svjetske banke usporedo će biti izmirena i dugovanja prema Poreznoj upravi RS-a.

Financijskim sredstvima iz druge tranše kredita bit će izmirena dugovanja po osnovu toplog obroka, regresa, prijevoza, kao i naknade za tzv. kilometar sat.

- Sve aktivnosti u projektu restrukturiranja Željeznica RS-a provode se uz podršku Vlade, Ministarstva prometa i veza RS, kao i stručnog tima Svjetske banke – napominju iz Željeznica RS-a.

Sindikalci su ranije upozoravali da se radnicima duguje ukupno oko 20 milijuna KM za topli obrok, regres i prijevoz za razdoblje od 2011. do 2016. godine, zbog čega su i tužili upravu.

Planom restrukturiranja predviđeno je da se broj zaposlenih u ovom javnom poduzeću smanji i u ovoj godini, kako bi do kraja 2021. godine taj proces završili sa 2.098 radnika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
18:06 18.01.2019.

I onako je ta para tvorevina prezadužena,i samo neka se nastave zaduživati,prije će otići na doboš.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?