Za 2020. godinu

Izabrane osobe godine u Grudama

grudske-osobe-godine
29.12.2020.
u 16:37

Portal Grude.com izabrao je 12. put osobe godine u Grudama, na temelju cjelogodišnjeg rada i istraživanja i na temelju prijedloga posjetitelja, kao i čitanja tekstova u kojima se spominju glavni akteri.

Priznanje Osoba godine u Grudama pripalo je fra Bernardu Mariću, posthumno. On je preminuo u rujnu ove godine, a pamti ga se kao najdugovječnijeg svećenika u općini Grude i graditelja crkve Svete Kate uz još trojicu svećenika. 

Za političara godine izabrana je Ružica Mikulić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a koja je prva pokrenula projekt besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, a ova županija uspješno provodi i kombinirani model nastave.

Gospodarstvenik godine je Andrija Šimić, vlasnik pomorske agencije Simmor koji je u Hrvatsku doveo jahte vrijedne više od milijardu eura. Dobitnik je godišnje državne nagrade za doprinos razvitku pomorskoga gospodarstva u Hrvatskoj.

Sportaš godine je Josip Ćorluka. Mladi nogometaš ove godine je pojačao Zrinjski, te se pokazao kao izvrsno rješenje kao desni bek. Dobio je poziv i u reprezentaciju BiH, te je zaigrao čak i protiv velike Italije.

Priznanje za kulturu otišlo je u ruke Julienne Bušić, književnice, esejistice i prevoditeljice. Život rođene Amerikanke, magistrice njemačkog jezika i lingvistike, te Počasne Gruđanke izučava se i na fakultetima.

Priznanje Ponos Gruda otišlo je u ruke kolektiva, a to je Dom zdravlja Grude koji je uvijek na usluzi svojim građanima, a zdravstveni radnici poseban su doprinos dali u dobu pandemije kad su svim pacijentima danonoćno bili na usluzi, ne dopustivši slom zdravstvenog sustava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?