Sjednica Doma naroda Parlamenta

Izaslanici će raspravljati o stanju sigurnosti u FBiH

dom naroda parlamenta FBiH
VL FOTO
18.11.2015.
u 15:11

Dom naroda Parlamenta FBiH sutra će u nastavku zasjedanja, koje je počelo 29. listopada, razmatrati Infomaciju o stanju sigurnosti na području Federacije za razdoblje siječanj - lipnja 2015., koju je prihvatila Vlada FBiH. Federalno ministarstvo unutarnjih poslova sačinilo je Informaciju povodom inicijative Kluba SDP-a za održavanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će prioritetno biti raspravljano o stanju sigurnosti u Federaciji. Prema Infomaciji, smanjen je broj izvršenih krivičnih djela za 1.614 (ili 13,8 posto), ukupnog broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za 406 (ili 4,7 posto), broja napada na ovlaštene službene osobe za 83 (76,1 posto) i povećanje broja prometnih nesreća za 822 (ili 6,6 posto). Također, u izvještajnom razdoblju evidentirano je smanjenje ukupnog broja krivičnih djela protiv imovine za 16,2 posto i to: teške krađe za 17,3, krađe za 18,3, razbojništva za 2,1, otuđenja vozila za 11,9 posto.

S druge strane, došlo je do povećanja krivičnih djela u oblastima korupcije za 45,5 posto, gospodarskog i financijskog kriminala za 10,3 i zloupotrebe opojnih droga za 7,6 posto. U nastavku sjednice izaslanici će razmatrati i nekoliko prošlogodišnjih izvještaja o radu federalnih institucija, a nakon toga će održati novo zasjedanje. Po žurnom postupku predloženo je izjašnjavanje o izmjenama i dopunama tri zakona: Zakona o električnoj energiji u FBiH, Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH i Zakona o parničnom postupku. Na dnevnom redu nalazi se i nacrti zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH, o hraniteljstvu u FBiH, te o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?