Vijeće ministara čeka analize

Izbjeći pokušaj novog udara na zdravstveni sustav u BiH

13.06.2016.
u 09:00

Vijeće ministara BiH još uvijek čeka detaljne analize stanja na domaćem tržištu lijekova i posljedice usvajanja novog pravilnika o cijenama lijekova o kojem se lome koplja između domaćih proizvođača i ljekarnika s jedne te uvoznih lobija s druge strane.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH pokušala je na brzinu progurati novi pravilnik, tvrdeći kako će on dovesti do značajnog smanjenja cijena lijekova u BiH. Međutim, Vijeće ministara ipak je odlučilo provesti cjelovitu analizu i tako barem djelomično uvažiti primjedbe domaće industrije koja tvrdi kako bi predloženi dokument bio poguban po bh. farmaceutske kompanije i veleprometnike lijekovima.

Dodatni pritisak na Vijeće ministara stvara se tvrdnjama kako će zbog neusvajanja tog dokumenta BiH, navodno, ostati bez 750 milijuna dolara, koliko bi Svjetska banka trebala osigurati za zdravstveni sektor BiH u idućih pet godina. “Večernjak”, međutim, doznaje kako to uopće nije uvjet.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?