nakon sastanka s čovićem

Izetbegović: Odmah krenuti u formiranje vlasti, restruktuiranje federalne vlasti

Fena
12.12.2019.
u 17:53

"SDA i HDZ ne uspijevaju naći rješenja za koja smo zainteresirani, što ne znači da ih nećemo naći. To tako traje desetljećima. Imamo razmimoilaženja, ali držimo stvari u FBiH stabilnima", kazao je medijima lider SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka s izaslanstvom HDZ BiH.

"Za ovakva teška pitanja potrebno je imati 10, 20 sastanaka da bi 21. donio rezultat. Mi smatramo da odmah treba krenuti u formiranje vlasti, restruktuiranje federalne vlasti. Ne možemo formirati čitavu federalnu vladu u jednom danu, ali možemo imati novog predsjednika FBiH i zamjenike i krenuti u proces. Po pitanju presude za ljudska prava Sejdić - Finci, imali smo razgovore i nastavit ćemo ih. Također, u vezi presude Ustavnog suda po apelaciji Bože Ljubića i tu ima nekih pomaka, ne bih danas mogao govoriti o suštini", kazao je Izetbegović, javlja N1. 

Dodao je kako se dvije strane opet nisu složile kada je riječ o situaciji u Mostaru.

"Oko Mostara se opet ne slažemo, SDA smatra da Mostar treba odvojiti od ova dva pitanja. Mi smatramo da treba požuriti, te da bi trebala sudjelovati i međunarodna zajednica koja je kumovala sadašnjim rješenjima".

"Mi Bošnjaci smatramo da princip koji je HDZ predlagao treba provesti. Smatramo da Bošnjaci nisu dovoljno predstavljeni, niti približno u agencijama, institucijama. Odstranjeni smo i iz nekih važnih segmenata gdje smatramo da nam hrvatska strana treba pomoći da dobijemo neizravno oporezivanje", dodao je Izetbegović.

"Mislim da bi trebalo relaksirati odnose i očekujemo sa strane hrvatskog partnera potez, omogućivanje potpisivanje ugovora IZ BiH sa državom", kazao je.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:09 12.12.2019.

Da treba i hrvatima u vanjskoj politici bakire i dragane mijenjajte financije za vanjske poslove i ono sto ide uz to

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije