NAKON SJEDNICE SDA

Izetbegović: Sarajevo se pretvara u najveći klaster u Europi

05.08.2020.
u 16:29

Bakir Izetbegović, lider SDA rekao je danas novinarima nakon održane sjednice Predsjednistva da su razgovarali i o pandemiji koronavirusa jer se Sarajevo pretvara u najveći klaster u Europi. 

Pozvao je Vijeće ministara BiH da se uključi u nabavku cjepiva. Kako je dodao, mjere se moraju poštivati jer su dobre, ali se ne provode.

Rekao je i da je vrijeme da se podjele nabavljeni respiratori jer je utvrđeno da se mogu koristiti u zdravstvenim ustanovama. Zatražio je da se, kada je u pitanju situcija s migrantima, bolje zaštiti granica, ali i spriječi njihov ulazak u BiH. 

Jedan od zaključaka je da se sve probosanske stranke moraju ujediniti vezano za izbore u Mostaru. 

Izetbegović je također danas novinarima rekao kako se boji da direktori OSA-e i UNO BiH neće biti imenovani u ovom mandatu, barem još za dvije godine.

"Imamo nerazumljevanja oko tih imenovanja, jer tako želi HDZ", rekao je Izetbegović.

Komentirajuci izjave Milorada Dodika o imenovanju Selme Cikotića i Mehmedovića da su to ratni kadrovi, odgovorio je da se jedni drugima ne trebaju miješati u kadrovske politike.

Za Cikotića je rekao da je dobar kadar i da svima može biti od koristi, a za Mehmedagića je rekao da je hrabar i častan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije