Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Izetbegović: Što Ivaniću nije jasno?

Bakir Izetbegovic
30.05.2016.
u 11:08

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović iznenađen je reakcijom člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića na njegove izjave izrečene na summitu “Brdo-Brijuni” u Sarajevu.

“Ne znam što je za Ivanića upitno, činjenice o etničkom čišćenju i rušenju džamija u Banja Luci ili moje pravo da govorim o tome”, rekao je Izetbegović za današnji sarajevski “Dnevni avaz”.

On je dodao da nikada ni od koga nije tražio dozvolu da kaže ono što misli i da javnost to dobro zna.

“Neću prešutjeti zločine i neću istinu gurati pod tepih da ugodim bilo kome”, rekao je Izetbegović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je  u Sarajevu kako su nedopustivi i neopravdani napadi na banjalučkog biskupa Franju Komaricu zbog njegovog podsjećanja na zločine koji su tijekom rata u BiH počinjeni nad nesrbima u Banjoj Luci.

Izetbegović je novinarima rekao kako je činjenica da su Hrvati i Bošnjaci tijekom rata sustavno tjerani iz Banja Luke i da se to ne može zanijekati, kao ni činjenica da je u tom gradu srušeno svih 16 džamija te katoličke crkve.

– Banja Luka nije bila pod opsadom niti je tamo bilo ratnih sukoba, a to se ipak dogodilo. Iz tog grada su sustavno istjerani Bošnjaci i Hrvati, a vi nazovite to Bleiburgom ili nekako drugačije, kazao je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije