Član Predsjedništva BiH

Izetbegović: Živimo u neovisnoj BiH, trebamo je voljeti

07.07.2017.
u 10:41

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra očekivanom odluku Ustavnog suda BiH koji je, kao neosnovane, odbacio apelacije zastupnika NSRS-a o pitanju ustavnosti 1. ožujka kao Dana neovisnosti BiH i 25. studenog kao Dana državnosti BiH, javlja Fena. 

- To su praznici, neki od njih čak i predratni, koji ne diskriminiraju nikoga. Živimo svi u neovisnoj BiH, treba da volimo tu državu. Očekivana je to odluka, koju pozdravljam - naglasio je u izjavi novinarima u Sarajevu na sinoćnjoj manifestaciji Izbor najboljih poslovnih ljudi i tvrtki na razini jugoistočne i srednje Europe za 2017. godinu.    

Zahtjev za ocjenu ustavnosti obilježavanja 1. ožujka Danom neovisnosti RBiH i 25. studenog Danom državnosti RBiH uslijedio je nedugo nakon odluke Ustavnog suda BiH koji je proglasio neustavnim obilježavanje 9. siječnja kao Dana RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije