savjeti

Izgledate starije nakon mršavljenja? 8 trikova uz koje ćete izbjeći loš izgled nakon dijete

Shutterstock
18.09.2019.
u 21:36

Nakon dijete i gubitka puno kilograma vjerojatno razmišljate o promjenama koje morate uvesti u garderobu? Ali jeste li razmišljali o promjenama koje su se dogodile vašem licu?

"Naše je lice puno masnoća i zbog toga puniji ljudi uvijek izgledaju mladoliko.", pojašnjava dermatolog iz New Yorka, Anne Chapas. 
Prošle je godine Jane Fonda priznala kako je danas nekoliko kilograma teža i to samo zbog lica te dodala da gubitak 20 kilograma vjerojatno postara lice za 10 godina, piše Ordinacija.hr. 

Evo što možete učiniti kao biste spriječili najgore posljedice dijete za vaš izgled.

1. Gubite kilograme polako
Brza dijeta je najbolji recept za ubrzano nastajanje bora. Uzmite vremena i dopustite koži da se privikne na promjene. 

2. Izbjegnite jo-jo efekt
Kad god gubite kilograme vaša koža je pod negativnim utjecajem, a očekivati od nje da će se prilagoditi tako brzim stalnim promjenama je velika greška. Prije svakog odlaska na dijetu se konzultirajte s nutricionistom kako bi vam objasnio kojim namirnicama možete dodatno hraniti kožu. 

3. Peptidi kolagena
Prema mnogim stručnjacima ovo morate koristiti kako biste spriječili efekt viseće kože na licu. Kolagen se u žargonu naziva i lijepilo za kožu jer joj daje snagu i elastičnost. Djeluju iznutra tako da će njegovati najdublje slojeve kože.

4. Ne zaboravite vodu
Stanice u loži će postati puno elastičnije ako su hidratizirane. jednostavno i lako. 

5. Microneedling terapija
Radi se o nekirurškoj, minimalno invazivnoj  terapiji koja se izvodi pomoću aparata s iglicama koje lagano probadaju kožu, Iglice će gornji sloj kože malo oštetiti i tako mozgu poslati signal da počne proizvoditi dodatno kolagena i elastina, dva važna proteina koji doprinose mlađem izgledu kože. 

6. Jedite namirnice pune fitonutrijenata
Slobodni radikali uzrokuju propadanje kože i disfunkciju zdravih stanica. Fitonutrijenti će to brzo zaustaviti a nalaze se u voću i povrću. Uz njih će i krema protiv bora biti djelotvornija. 

7. Pijte zeleni čaj svako jutro
Istraživanja potvrđuju kako zeleni čaj sadrži spojeve koje sprečavaju razgradnju kolagena. 

8. Limunada
Vitamin C iz limuna će također potaknuti proizvodnju kolagena i tako vratiti elastičnost vašoj koži. Uz to, limun će detoksicirati jetru, što je dodatni bonus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?