Žepče

Izgrađeni igralište i park za djecu i mlade

06.12.2016.
u 09:00

Jedna od najmlađih mjesnih zajednica u općini Žepče, na čijem čelu se nalazi mladi ekonomist Helmedin Kulašin, uspješno je dovela do kraja radove na izgradnji igrališta i parka za djecu i mlade.

Postavljene ljuljačke

S obzirom na vremenske uvjete koji su išli na ruku izvođaču radova, završeno je postavljanje klackalica i ljuljački za najmlađe mještane mjesne zajednice Preko, a što je bio povod za zajedničko druženje kojem je nazočilo oko 250 osoba.

Prema riječima Kulašina, igralište je izgrađeno uz pomoć gospodarskih subjekata općine Žepče i samih mještana koji su izvodili sve građevinske radove. Prvu fazu uređenja nogometnog igrališta financirala je Fondacija Mozaik kroz program “Omladinska banka”, a drugu fazu, u okviru koje su nabavljeni ljuljačke, klackalice i ostali sadržaji za djecu, financiralo je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojske županije, a pomoć u projektu izgradnje pružila

je Udruga “Spektar” koja je bila podnositelj prijave za projekt s partnerima žepačkom Mjesnom zajednicom Preko i Centrom za socijalni rad Žepče.

Razvojna agencija Žepče pružila je tehničku pomoć prilikom pripreme projekata koji su delegirani prema donatorima.

Medijski pokrovitelj bio je portal Žepče.ba.

Na svečanom otvorenju obratili su se predsjednik Udruge “Spektar” Bekim Bijedić, predsjednik mjesne zajednice Preko Helmedin Kulašin i županijski ministar Nurđehan Šahinović. Svoj djeci koja su nazočila svečanosti uručeni su prigodni darovi.

Revijalna utakmica

Odigrana je revijalna utakmica ekipa sastavljenih od djece iz mjesne zajednice.

Vizija Kulašina je da na istom mjestu pokrene radove na uređenju izletišta s prigodnim sadržajima za sve građane općine Žepče.

U planu je da se ovom inicijativom upoznaju mjerodavni u općini Žepče koja treba dati “zeleno svjetlo” za ovakav ambiciozan projekt izgradnje igrališta za najmlađe u kojem će važna zadaća pripasti i Razvojnoj agenciji Žepče oko pripreme i pisanja projekta za fondove EU. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?