Šefik Džaferović

Izgradnja koridora bila bi 'vjetar u leđa' svim zemljama regije

18.05.2017.
u 12:55

Suradnja u oblasti infrastrukture predstavlja veliki poticaj za ekonomsku suradnju, a ako je ta suradnja na visokoj razini onda je lakše rješavati i sva druga politička, sigurnosna i druga pitanja, ocijenio je danas u izlaganju na summitu predsjednika parlamenata 24 zemlje srednje i istočne Europe u Varšavi predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović.

Govoreći u okviru panela posvećenog suradnji na razvoju infraskture duž osovine Sjever – Jug, Džaferović je ocijenio da bi razvoj regije imao koristi od jače ekonomske suradnje, posebno putem infrastrukturnih projekata usmjerenih na uspostavli transportnog koridora sjever-jug,  izvještač Fene iz Varšave.

Ovim projektima, smatra, dao bi se novi poticaj za jačanje integracija. BiH je posebno zainteresirana za izgradnju cestovnog i željezničkog koridora Vc, kao i jadranskog cestovnog koridora i regionlnog plinovoda.

- Izgradnja navedenih koridora bila bi dodatni 'vjetar u leđa' svim zemljama regije, onima koje su u procesu pristupanja Europskoj uniji - rekao je, između ostalog, Džaferović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije