sastanak

Izgradnja sarajevske brze ceste: Najavljen sporazum Federalne i Vlade SŽ

18.11.2019.
u 16:32

Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste - autoputa je projekt od zajedničkog interesa za Vladu Sarajevske županije, Vladu Federacije BiH, te sve stanovnike Sarajevske županije.

Današnjem sastanku o ovoj temi domaćini su bili premijer SŽ Edin Forto i ministar prometa SŽ Adnan Šteta, a nazočile su izaslanstva Federalne vlade, nadležnih zavoda i direkcija, Grada Sarajeva i općina, te JP Željeznice FBiH. Sastanak je nastavak nedavno započetih dogovora kod premijera FBiH Fadila Novalića u vezi s realizacijom izgradnje sarajevske brze ceste – autoputa čiji je primarni cilj povezivanje istoka i zapada grada.

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma između Federalne i Županijske vlade, te formiranje operativnog tima i tima za praćenje realizacije projekta kako bi se već u narednoj godini krenulo u njegovu faznu realizaciju.

Prema načelnom planu, projekt će se realizirati u tri faze i to na dionici Briješće – Buća Potok, zatim dionica do Pofalića,  te dionica koja se povezuje s Prvom trensverzalom.

O nastavku realizacije projekta ove prometnice u narednom razdoblju bit će više dogovora i informacija. Naglašena je važnost zajedničkog djelovanja, sinergije u izvedbi, a  operativni tim će raditi na konceptu idejnog rješenja i dinamici realizacije, priopćeno je iz Sarajevske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?