Vijeće ministara BiH

Kako trebaju postupati institucija tijekom trajanja epidemije Covida-19

10.09.2020.
u 17:40

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, donijelo Odluku o postupanju institucija BiH i pravima i obvezama zaposlenih u institucijama BiH tijekom trajanja epidemije Covida-19.

Odlukom su detaljnije uređena prava i obaveze zaposlenih kod kojih je potvrđena zaraza virusom Covid-19, kao i kod onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. Takođe, propisana je obveza pridržavanja epidemioloških mjera, kao i kontrola njihovog poštivanja.

Odlukom je propisana i mogućnost da institucija, u ovisnosti od procjene rizika od širenja zaraze, organizira rad sa izmijenjenim režimom, ali s obvezom da osigura da njene zakonske nadležnosti budu izvršavane blagovremeno. Rukovoditelji institucija dužni su donijeti interne procedure kojima će detaljnije urediti važnija pitanja za rad institucije tijekom trajanja epidemije, kao i prava iz radnog odnosa zaposlenih u ovom razdoblju.

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo Odluku o izmjenama Odluke o raspodjeli financijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih osoba za borbu protiv Covida - 19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH, kao i Odluku o izmjenama Odluke o raspodjeli financijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH.

Izmjene se odnose na uplatu sredstava i izvještavanje. Izmijenjenim odlukama Ministarstvo sigurnosti BiH i Ministarstvo financija i trezora BiH zaduženi su za uplatu sredstava, a Ministarstvo sigurnosti i za podnošenje izvještaja Vijeću ministara o realizaciji odluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?