Dragan Čović

Izmjene izbornog zakona ćemo provesti, ako ne planom A, onda planom B ili C

10.05.2017.
u 14:00

Ne vjerujem u Dayton 2, ali smatram da ćemo morati mijenjati Ustav. U svemu tome moramo misliti na unutarnju stabilnost, zaključio je Čović

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH kazao je da je uvjeren da će u narednom razdoblju biti izvršene izmjene Izbornog zakona, a osim prijedloga koji je uputila njegova stranka, imaju i rezervne planove za izmjenu tog zakona.

"Uvjeren sam da ćemo završiti priču o izmjeni Izbornog zakona, jer jedan narod ne treba drugome birati predstavnike u vlasti. Ništa drugo ne mijenjamo, već samo kako izbjeći procedure da prije svega Bošnjaci ne biraju predstavnike Hrvatima i obratno. Mi ćemo nakon izbora 2018. godine svakako morati mijenjati Ustav BiH", kazao je Čović, piše Klix.ba. 

Dodao je da za izmjene Izbornog zakona postoji nekoliko modela, a da je HDZ predložio samo jedan način.

"Apelir da dođemo do rješenja, što i prema odluci Ustavnog suda BiH moramo uraditi u prvih šest mjeseci ove godine. Bili bismo naivni kada bismo vam sada otkrivali plan B i C po pitanju izbornog zakona BiH. Ako ovaj prijedlog nekome nije dobar i ako netko misli da se ovime dijeli FBiH, imamo i mnogo drugih prijedloga gdje nema nikakvih podjela. Izmjene izbornog zakona ćemo provesti, ako ne planom A, onda planom B ili C", naglasio je Čović.

Dodao je da država BiH može funkcionirati i da ima budućnost.

"Mnogi vjeruju da država BiH ne može ovako funkcionirati, ja ne mislim tako. Ne vjerujem u Dayton 2, ali smatram da ćemo morati mijenjati Ustav. U svemu tome moramo misliti na unutarnju stabilnost", zaključio je Čović.

Dodao je da će se probiti u određenoj mjeri rokovi odgovaranja na Upitnik Europske komisije, ako su svi odgovori prikupljeni, ali je neophodno sve odgovore analizirati i ubaciti u jedinstveni informacijski sustav te da je potrebno blizu mjesec dana da se sve to prevede na engleski jezik.

Još jednom je ponovio da usprkos svemu, aludirajući i na krizu u državnom parlamentu, očekuje kandidatski status BiH za članstvo u EU krajem ove godine ili početkom sljedeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije