Čović i Cormack

Izmjene Izbornog zakona napraviti sukladno odlukama Ustavnog suda BiH

13.03.2018.
u 13:32

Konstatirano je da je izmjene Izbornog zakona potrebno napraviti sukladno odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović održao je sastanak s Maureen Cormack, veleposlanicom SAD-a u BiH. Na sastanku se razgovaralo o nužnosti izmjene Izbornog zakona. Konstatirano je da je ove izmjene potrebno napraviti sukladno odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH akademik Čović je istaknuo ovom prigodom da se vladavina prava i ustavna konsolidacija mogu razvijati samo na temelju poštivanja ustavnog načela konstitutivnosti, kao i da je demokracija u federalnim državama mnogo više od načela jedan-čovjek-jedan glas, jer treba težiti jačanju unutarnjeg konsenzusa o svim bitnim pitanjima unutar svih relevantnih segmenata društva.

Bez potpore tim načelima, BiH ne može ispoštovati sve ono što je bitno u kontekstu svoje europske perspektive.
Veleposlanica Cormack izrazila je potporu euroatlantskim aspiracijama i potrebnim reformama u tom pogledu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?