Nikola Lovrinović

Izmjene Izbornog zakona uputit ćemo u proceduru do kraja tjedna

Nikola Lovrinović
25.04.2017.
u 16:51

Šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović kazao je za Klix.ba da očekuje da će izmjene Izbornog zakona biti upućene u parlamentarnu proceduru krajem ovog tjedna, ili početkom sljedećeg.

Predsjednik HDZ-a BiH je ranije kazao da će izmjene Izbornog zakona preko klubova biti upućene u Parlamentarnu skupštinu BiH do kraja travnja 2017. godine, što je potvrdio i šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović.

"Koliko je meni poznato očekujem da to bude upućeno do kraja ovog tjedna, ili eventualno početkom sljedećeg. Da bi neki zakon mogao ići po hitnom postupku moraju biti zadovoljeni određeni uvjeti, tako da ćemo sve znati u navedenom roku. Procedura i način će biti u skladu s odredbama poslovnika", kazao je Lovrinović za Klix.

Dodaje kako je potpora partnera važna i nezamjenjiva, te da će biti nevažna procedura po kojoj će se zakon razmatrati ukoliko budu imali tu potporu. 

"Mislim da je krajnje vrijeme da ova pitanja skinemo s dnevnog reda. Naša namjera je da u parlamentarnoj proceduri pronađemo rješenje i na kraju pred javnošću provjerimo opredjeljenje svih da jedni drugima ne biramo predstavnika odnosno da poštujemo volju naroda i birača. Dakle, volio bih da svi naše prijedloge shvate kao ponudu za dijalog, putem kojeg možemo doći do rješenja ali i da shvate da je to nama iznimno važno pitanje", poručio je Lovrinović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije