do 17. svibnja

Od danas iznad BiH promatrački let i snimanje teritorija sa senzorima

Ilustracija
13.05.2024.
u 07:08

Iznad BiH od 13. do 17. svibnja bit će realiziran promatrački let, snimanje teritorija sa senzorima u skladu s odredbama međunarodnog ugovora “Otvoreno nebo”.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH će, u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom prometa i veza i Međunarodnom zračnom lukom Sarajevo, realizirati promatrački let Kraljevine Španjolske, zemalja Beneluksa, Portugala i Rumunjske iznad BiH, u skladu s odredbama međunarodnog ugovora “Otvoreno nebo” od 13. do 17. svibnja.

Stoga, iz Ministarstva obrane BiH obavještavaju građane da se radi o najavjenoj aktivnosti tijekom koje će se posadi aviona i međunarodnim inspektorima pridružiti prateći tim Oružanih snaga BiH i Ministarstva prometa i veza te da nema potrebe za zabrinutošću i strahom.

Promatrački let će biti izvršen avionom zračnih snaga Rumunjske (RO AN-30). Točno vrijeme realizacije i putanja promatračkog leta bit će usuglašeni tijekom zajedničke pripreme. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije