pojačane inspekcijske kontrole

Izvršeno 365 nadzora, izrečeno 148 prekršajnih naloga u iznosu od 228.351,00 KM

inspekcija
07.10.2016.
u 18:09

Kontrolirano je 249 radnika, od čega je 21 zatečeno „nacrno“, a zahvaljujući vršenju kontrola, pet je novoprijavljenih radnika.

Federalna uprava za inspekcijske poslove je od 3. listopada započela je treći ciklus pojačanih inspekcijskih kontrola na području cijele FBiH iz svih oblasti inspekcijskog nadzora.

Shodno zaključcima Vlade FBiH, naglasak u provođenju inspekcijskih aktivnosti bit će stavljen na kontrolu rada „nacrno“ i suzbijanje sive ekonomije.

Iz Uprave napominju da su u prethodnom razdoblju izvršena dva ciklusa pojačanih inspekcijskih kontrola na području svih 10 županija, o čemu je Uprava u više navrata obavještavala javnost i transparentno iznosila informacije i podatke u vezi s rezultatima izvršenih inspekcijskih kontrola, prenosi Fena.

Inspekcijske aktivnosti se provode u suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, putem mješovitih inspekcijskih timova. 

Naglašavaju da će, u skladu s dosadašnjom praksom, sve županije i općine u FBiH biti ravnomjerno zastupljene prilikom vršenja inspekcijskih kontrola, a prema utvrđenom Programu pojačanih inspekcijskih nadzora za razdoblje listopad-prosinac 2016. godine, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Dalje se navodi da je u prethodna tri dana izvršeno 365 nadzora, izrečeno 148 prekršajnih naloga u iznosu od 228.351,00 KM, naložena je naplata naknada za vode, šume, ceste i zrak u iznosu od 105.979,50 KM, te izrečeno 17 mjera zabrane rada, kontrolirano je 249 radnika, od čega je 21 zatečeno „nacrno“, a zahvaljujući vršenju kontrola, pet je novoprijavljenih radnika. Kod 82 subjekta nadzora je utvrđeno da posjeduju fiskalni uređaj, a kod 14 subjekata je utvrđeno da ne izdaju fiskalni račun.

Na kraju naglašavaju da je djelokrug i misija Federalne uprave za inspekcijske poslove dosljadno provođenje zakona na području cijele FBiH, te su pozvani svi gospodarski subjekti nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?