Bevanda i Ogavua

Japan jedan od značajnih donatora i kreditora u BiH

06.12.2017.
u 14:22

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Japana u BiH Kazuyu Ogavu s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje s posebnim naglaskom na stvaranju uvjeta za nove investicije.

Tijekom sastanka naglašeno je da je Japan jedan od značajnih donatora i kreditora u Bosni i Hercegovini te da je bilateralna suradnja dobra još od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Japana koje kontinuirano pružaju financijsku potporu kroz različite projekte te izrazio očekivanja da će i domaći gospodarstvenici preuzeti incijativu kako bi iskoristili mogućnosti suradnje s japanskim investitorima.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim politčkim temama i statusu aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) za koji je ministar Bevanda podsjetio da se u parlamentarnoj proceduri nalazi set zakona koji se odnosi na trošarine, kao i izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita BiH.                                                                        

Veleposlanik Ogava ponovio je da je Japan prijatelj BiH i svih njenih građana te da je to temeljni razlog dobre i dugogodišnje suradnje i poželio je BiH napredak na putu ka Europskoj uniji, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?