BRZO I FINO

Japanske palačinke savršen su desert koji morate probati

06.04.2020.
u 10:59

Jeste li već probali palačinke Dorayaki? U Japanu su jako popularne, a njihov je recept nevjerovatno jednostavan i lagan. To su zapravo okrugle palačinke sa različitim punjenjima, a gurmane će obradovati činjenica da njihov recept sadrži i med.

Za pravljenje ovih palačinaka bit će vam potrebno: 80 grama šećera, jedna kašika meda, pola kašike sode, dva jajeta, 50 mililitara vode, 130 grama brašna i punjenje po vašoj želji.

Za početak umutite jaja, dodajte im šećer i med i sve to dobro umutite. Zatim otopite sodu u 50 mililitara vode i dodajte jajima, pa dodajte brašno i dobro promiješajte tijesto. Pokrijte ga folijom za hranu i ostavite da stoji 30 minuta.

U tijesto zatim dodajte 1-3 kašike vode, podmažite tavu uljem i zagrijte tavu. Proces pravljenja identičan je procesu pravljenja običnih palačinaka, sačekajte da se na palačincima pojave mjehurići, a zatim ih prebacite na drugu stranu i pržite još 20 sekundi. Prije nego ih servirate, filu razmažite po samoj sredini palačinka, a zatim prekrijte ostatkom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?