6.2 PREMA RICHTERU

Javili se hrvatski nogometaši iz Larisse: 'Potres je tresao cijelu Grčku, katastrofa, nisam ovo doživio'

03.03.2021.
u 16:58

Mateo Mužek (25) igra u AEL Larissi. Potres 6.2 po Richteru zatekao ga je u stanu na četvrtom katu: Bio sam u fotelji kad je počelo tresti. Ali baš nikakve štete nema, na nekim zgradama je pala žbuka i to je sve...

Taman me sa fotelje streslo. Iskreno, treslo je oko pola minute, ali puno sam jače osjetio potrese u Zagrebu i Petrinji, to je baš bilo gadno. Ovdje nema nikave štete, na nekoliko zgrada je palo malo žbuke, u lokalnim dućanima su se zatresli i popadali parfemi s polica, no to je sva šteta. Ne znam, ne mogu objasniti, valjda ovdje rade jako dobre zgrade. Očekivao sam da će biti dosta toga razrušeno, no  kad sam izašao van, nikave štete nije bilo, kazao je za 24sata Mateo Mužek, Hrvat koji igra u Grčkoj.

Peh ili ne, ali Matea baš neće. Osjetio je oba potresa u Zagrebu, onaj u Petrinji, a sad i ovaj u Larissi.

- Eto, majke mi, baš mi ne ide. Baš sam se čuo sa svojima i rekli su mi da se ne vraćam, jer gdje god se pojavim, potres. Ne mogu vjerovati. Tu sam na četvrtom katu, pa mi se luster tresao, ali, kažem vam, nikakve štete. Ovdje u Larissi su sve zgrade sa pet, šest katova i niti na jednoj nema štete.  Odmah nakon potresa napustio je zgradu.

- Vidio sam samo jedna kola hitne pomoće i jedan vatrogasni pick up. To je sve. Sve je prestalo raditi, ali nitko nije ozlijeđen, koliko znam, nema štete. Kao da se ništa nije dogodilo. Kaaže, potresi u Zagrebu i Petrinji su bili puno jači, šteta nemjerljivo veća. Evo, baš idem na trening, da je nešto dramatično, valjda bi nam javili - zaključio je Mateo.  Osim njega, potres je osjetio i solinski nogometaš Nikola Žižić koji igra u grčkoj Larissi.

- Ovo mi je prvi potres u životu, nikad ga prije nisam osjetio i mogu reći da mi je iskustvo nevjerojatno, neopisivo, čista katastrofa, užasan osjećaj nemoći, najprije ne znaš što se događa, a onda strah... - ispričao je Nikola Žižić za 24sata. 

- Supruga i ja sjeli smo automobil i baš smo bili na izlaznim vratima podzemne garaže kad se začula tutnjava negdje u dubini, a onda se sve oko nas počelo tresti. Automobil je poskakivao kao da je na valovima, imao sam osjećaj da su sve četiri gume eksplodirale. I onda kaos, ljudi su bježali glavom bez obzira iz zgrada, trčali su po cesti, žbuka je padala sa zgrada.... Nikoli se činilo da potres traje cijelu vječnost. Kasnije sam čuo da je taj prvi udar potrajao nekih 15-20 sekundi, ali meni se činilo i puno duže, da nikad neće prestati. Nakon njega uslijedila je cijela serija manjih potresa. Evo, sekundu prije nego ste me nazvali opet se sve jako zatreslo... - govori nam Nikola koji je odmah pohitao po kćer.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije