prehrana

Je li konzumacija iste hrane svaki dan zdrav i pametan potez?

hrana
08.09.2020.
u 20:53

Iako stručnjaci naglašavaju kako je raznovrsna prehrana ključ zdravog života, mnoge osobe odlučuju se za iste obroke svaki dan.

Ako uzmete u obzir da su neke od njih javne i poznate osobe kojima mnogi mogu pozavidjeti na liniji i izgledu, sigurno ćete se zapitati je li konzumacija istih obroka svakoga dana nešto na što biste se trebali prebaciti. Primjerice, Victoria Beckham jede losos za sva tri obroka dnevno. No je li to doista zdravije od raznovrsne prehrane?, donosi ljepotaizdravlje.hr. 

Dobre i loše strane konzumacije istih obroka

Kao i sve ostale dijete, konzumacija iste hrane svakoga dana ima svoje dobre i loše strane. U dobre strane spadaju uvijek isplanirani obroci, izbacivanje loših navika poput nezdravih slatkiša i grickalica, manja briga o kalorijama, izbjegavanje brze hrane te lakše gubljenje kilograma. Loše su strane to što je jedenje iste hrane svakodnevno poprilično dosadno, manjak nutrijenata, usporen metabolizam, loš utjecaj na zdrave bakterije u crijevima i probavu općenito.

Što kažu stručnjaci?

Kad se sve zbroji i oduzme, stručnjaci ipak zagovaraju raznovrsnu prehranu. Jedenje salate za ručak svakoga dana može biti odlična stvar, osobito ako je obogatite proteinima. No male promjene čine veliku razliku. Ako u salatu koju svakodnevno jedete na poslu dodate kimchi, grčki jogurt ili kefir, obogatit ćete organizam dobrih bakterijama te tako doprinijeti probavi. Stručnjaci kažu da često vraćanje sličnim namirnicama nije loše za organizam, no vrlo je važno jesti raznovrsno kako biste unijeli sve potrebne nutrijente.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije