SLATKE PRIČE

Jednostavan biskvit s trešnjama uspijeva svaki put – recept je isti kao bakin!

Sandra Šimunović/Pixsell
16.06.2022.
u 17:12

Za kolače poput ovog jednostavnog biskvita uvijek birajte sočnije i slađe trešnje, a bakin savjet je – ostavite koštice u trešnjama jer će tako kolač biti sočniji

Za kolače poput ovog jednostavnog biskvita uvijek birajte sočnije i slađe trešnje, a bakin savjet je – ostavite koštice u trešnjama jer će tako kolač biti sočniji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Bakin biskvit s trešnjama

Sastojci:

180 g brašna

80 g šećera + jedna velika žlica za posipanje

prašak za pecivo

malo korice limuna za aromu

2 jaja

vanilija

4 velike žlice mlijeka

125 g jogurta

85 g maslaca, rastopljenog

300 g trešanja

¼ šalice suncokretova ulja

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo. U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom te im dodajte naribanu koricu limuna, vaniliju te, polako miješajući, dodajte ulje. Miksajući na nižoj brzini dodajte jogurt i mlijeko te trećinu brašna, a zatim i ostatak brašna te izmiješajte dok se smjesa ne sjedini i postane glatka.

Polovicu opranih trešanja, kojima ste prethodno uklonili koštice (možete ih i ostaviti), uvaljajte prvo u brašno te ih onda ubacite u tijesto jer ćete tako spriječiti da trešnje potonu na dno.

Smjesu istresite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup te na vrh dodajte drugu polovicu trešanja. Silikonskom špatulom lagano izravnajte smjesu te pospite jednom žlicom šećera.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?