NAPRAVITE GA SAMI

Jednostavan način čišćenja mikrovalne pećnice: 'Uz ovo će sredstvo masnoća samo skliznuti!'

čišćenje
shutterstock
09.04.2022.
u 10:01

Jedan prirodni sastojak učinkovito će otkloniti tvrdokorne mrlje od hrane i nakupine masnoće

Znamo da se mikrovalne pećnice; da bi se izbjeglo nakupljanje bakterija od ostataka hrane; redovito treba čistiti, a prema nekim zaljubljenicima u čišćenje jedan će prirodni sastojak s njih brzo i učinkovito skinuti sve mrlje nastale od hrane i masnoće.

Tako je napisao jedan Reddit korisnik koji je na forumu podijelio svoj jednostavan i brz trik za čišćenje mikrovalne pećnice za koje, kaže, trebate samo malo vruće vode i octa, prenosi Express.

- Najlakši način da očistite mikrovalnu pećnicu je da u zdjelu ulijete dvije šalice vruće vode i dodate dvije žlice octa, stavite zdjelu u mikrovalnu i uključite je na otprilike pet minuta dok tekućina ne uzavrije. Narednih nekoliko minuta nemojte otvarati pećnicu već pustite da u njoj cirkulira para, kako bi mrlje omekšale, nakon čega bi skoreni komadići hrane trebali samo 'skliznuti' kad ih prebrišete vlažnom krpom. - napisao je korisnik u svojoj objavi.

Zatim, dodaje, pažljivo izvadite iz mikrovalne zdjelu i tanjur pećnice pa sa spužvom od vrha prema dnu obrišite njenu unutrašnjost. Također, ne zaboravite očistiti vrata mikrovalne pećnice, a na kraju još sa suhim ručnikom obrišite unutrašnjost kako bi se skroz osušila.

Ova metoda čišćenja, kaže, funkcionira zahvaljujući visokoj kiselosti octa; naime vrste koje se koriste u kućanstvu obično sadrže od četiri do šest posto octene kiseline što ga čini sjajnim za čišćenje.

U kombinaciji s parom, ocat tako pomaže i omekšati skorene nakupine masnoće. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije