recept

Jednostavni kolač od jabuka, limuna i zobenih pahuljica

09.06.2021.
u 07:58

Ovaj odličan recept možete i malo doraditi. Na primjer, u smjesu s jabukama ubacite krupnije nasjeckane orahe ili grožđice koje ste neko vrijeme držali u rumu, piše 24sata.hr.

Sastojci:

6 većih jabuka
3 žlice soka od limuna
160 g zobenih pahuljica
210 g oštrog brašna (može i integralno)
150 g hladnog maslaca
150 g šećera + 1 žlica za posipanje
žličica cimeta

Priprema:
Upalite pećnicu neka se zagrijava na 180 stupnjeva. Potom premažite maslacem kalup za pečenje promjera 23 cm.

U zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer, a u drugu naribajte jabuke i u njih stavite sok od limuna.

Nakon što ste sve pripremili, na dno kalupa naribajte 30 g hladnog maslaca, pospite sa 3 do 4 žlice mješavine brašna, zobenih pahuljica i šećera pa sve utisnite prstima ili čašom koja ima posve ravno dno. 

Na to stavite trećinu pripremljenih jabuka pa ponovite postupak još dva puta. Na vrhu treba biti mješavina brašna, zobenih pahuljica i šećera na koju naribate 120 g hladnog maslaca i sve pospete sa žlicom šećera. Kolač se peče 35 do 40 minuta, odnosno sve dok ne porumeni.

Kad je gotov, ostavite ga neka se hladi nekih 20 minuta i tek tad uklonite kalup. Potom ga ostavite da se potpuno ohladi.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?