Kako se priprema?
Voće se stavi u zamrzivač te naknadno u procesor dok se ne pretvori u kremastu masu. Dok će bilo koje nemasno mlijeko dobro doći, idealan je odabir mlijeko indijskih oraščića jer ćete tako dobiti savršeno kremasti sladoled, priše Ordinacija.hr.
Nećete pogriješiti ako ovaj sladoled jedete čim ga izvadite iz procesora za hranu, ali će biti puno ukusniji i kompaktniji ako mu dozvolite da se dodatno hladi u zamrzivaču.
Sladoled od jagode
Potrebni sastojci:
- 700 g svježih jagoda, očišćenih i narezanih
- 1 manja banana, narezana
- 150 ml mlijeka od indijskih oraščića ili običnog mlijeka
...i prstohvat soli.
Priprema
- Zamrznite voće
- Stavite ga zatim u procesor za hranu te dodajte sol i pustite da se miksa 30-ak sekundi Dodajte mlijeko i ostavite da se miješa otprilike 2 minute.
- Odmah poslužite ili sve prebacite u posudu s poklopcem te odložite u zamrzivač na nekoliko sati.
Dobar tek!