slani i slatki recepti

Jesenska kuharica danas na dar uz Večernji list BiH

19.10.2021.
u 22:10

U srijedu 20. listopada uz Večernji list na dar pronađite Jesensku kuharicu s mnoštvom recepata za slana i slatka sezonska jela.

Kesteni, bundeva, žir? Koja god asocijacija vam prva padne na pamet kad pomislite na kuhanje i jesen, naša kuharica ju ima!

Nama je ipak najdraža jesenska namirnica bundeva, a za vas smo u Jesenskoj kuharici zajedno sa blogericom i domaćicom Sanjom pripremili brojne recepte bilo slatke ili slane.

Isprobajte male palačinke od bundeve sa slanom karamelom ili pak brownie s bundevom i sirom. Za ljubitelje slanih bučinih varijanti donosimo recept za rižoto od bundeve.

S nama isprobajte i recept za bučine „medenjake“ kojima će vaš dom zagrnuti jesenskim mirisima.

SASTOJCI:

130 g brašna po izboru

1 žličica praška za pecivo (obični ili za medenjake)

1 žličica cimeta ili začina za medenjake, možete nadodati i malo klinčića ili đumbira

prstohvat soli

100 g usitnjenih orašastih plodova

1 veliko jaje

130 g šećera može i smeđi i obični

60 ml ulja

150 g pirea od bundeve

130 g šećera može i smeđi i obični

Bundevu ogulite, narežite na kockice ili naribajte na ploškice i stavite kuhati 10-15 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, u drugoj posudi umutite jaje sa šećerom dok se šećer ne počne topiti i smjesa bude gusta. Zatim dodajte ulje i pire od bundeve, pa sve zajedno izmutite. Dodajte suhe sastojke i mutite dok se svi sastojci ne spoje. Na papir za pečenje ove medenjake bez meda vadite malom žličicom. Kako bi bili višlji i ljepši, tavite jednu malu žličicu smjese na papir pa na nju još jednu žličicu. Pecite ih oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U Večernjakovoj jesenskoj kuharici pronađite i savjete nutricionista o jelima koje je najbolje jesti jeseni. Isprobajte recepte profesionalnog kuhara Danijela Petrića, slastice Sandre Jadek i puno više. Prelistajte ju! Nećete ostati samo na tome.

Jesensku kuharicu potražite na dar uz Večernji list u srijedu 20. listopada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije