brzo mršavljenje

Jeste li čuli za bolničku dijetu koja skida i do 15 kilograma? Evo što morate znati

mrsavljenje
18.09.2020.
u 20:25

Ako se dijetu u potpunosti slijedi, osoba bi svakih pet dana trebala gubiti 2,5 – 5 kg, a po završetku dijete izgubi se do 15 kg.

Bolnička dijeta je plan prehrane u trajanju od 21 dana za brzo mršavljenje. Dijeta je prvotno bila namijenjena ljudima koji pate od srčanih bolesti i osobama koje prije operacije moraju izgubiti višak kila.

No pokazalo se da je dijeta primjenjiva i za zdrave osobe. Dijeta se sastoji od  ciklusa, od kojih svaki traje pet dana. To znači da se svakih sljedeći ciklus ponavlja plan prehrane, donosi Krenizdravo.hr.

Nakon završenog jednog ciklusa od pet dana preporučuje se pauza od dva dana. Dakle, ako se od ponedjeljka do petka pridržavate jelovnika iz dijete, za vikend jedete normalno.

Kako bi dijeta bila učinkovita, važno je pridržavati se svih rigoroznih pravila. Tako nije dozvoljeno konzumirati alkohol i šećer (ili druge zaslađivače) za vrijeme trajanja dijete. Unos soli je ograničen te se preporučuje minimalna doza ako je potrebna.

Tijekom dijete važno je u tijelo unositi najmanje dvije litre tekućine, najbolje vode. Dozvoljeno je piti i biljne ili zelene čajeve (nezaslađene) ili limunadu (također nezaslađenu).

Glavne namirnice koje propisuje ova dijeta su naranča i tost. Svi obroci koje jelovnik propisuje moraju se pojesti poštujući točno propisanu količinu.

Isto tako i sve namirnice koje propisuje moraju se konzumirati, ali nije bitno jesu li hladne ili tople. S obzirom na to da se radi o dijeti čiji plan prehrane zahtijeva unošenje manje od 1000 kalorija dnevno (preporučen unos je najmanje 1200 kcal za žene i 1500 kcal za muškarce), posavjetujte se s liječnikom prije početka dijete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?