Dopušteno je

Jeste li znali da ove stvari iz hotela možete uzeti potpuno besplatno?

29.04.2020.
u 09:09

Male boce šampona, kreme, sapuni, papuče - lijepo je sačuvati uspomenu sa zanimljivog putovanja uzimajući neke iskoristive stvari iz hotela, a ispada da ih postoji puno koje je zapravo dopušteno ponijeti sa sobom, otkriva Bright Side.

Higijenske potrepštine

Predmete poput bočica šampona, dezodoransa, balzama za kosu, gelova za tuširanje i sapuna možete slobodno uzeti, nema ništa loše u tome. Njihova mala pakiranja savršena su za putnike i mogu se prevoziti bez ikakvih ograničenja u ručnoj prtljazi tijekom leta avionom. Možda će vas u hotelu dočekati i male boce s losionima za tijelo ili kremama za ruke, paste za zube i sredstvo za ispiranje usta - slobodno ih ponesite sa sobom.

Brijači i kreme za brijanje

Čak i ako posjedujete električnu britvicu, ne znači da ne možete iskoristiti besplatnu jednokratnu, koju vam je ostavilo hotelsko osoblje. Uz britvicu obično dolazi i krema za brijanje kojom se također možete poslužiti.

Komplet za šivanje i oprema za cipele

Kompleti za šivanje obično dolaze u kompaktnoj veličini što ih čini savršenim za nošenje u vašoj prtljazi. Ako niste sigurni, uvijek možete pitati osoblje hotela je li vam dopušteno uzeti ga, a obično im to ne smeta. Još jedna vrlo korisna stvar koju možete pronaći u hotelskim sobama je set za čišćenje cipela. Većina hotela dozvoljava da ga gosti zadrže, baš kao i žlicu za cipele koju, ako ne nađete u sobi, možete zamoliti recepcionera i pitati možete li ju zadržati. Najčešće je odgovor da.

Češljevi i četke za kosu

Neki će hoteli stavljati jednokratne četke za kosu i češljeve u sobe za svoje goste. Nakon što odete, rabljeni se bacaju. Tako možete zadržati ove za sebe.

Olovke, kemijske i omotnice

Hotel vam neće prigovarati ako uzmete njihov pribor za pisanje ili omotnice. Na sebi imaju njihov logotip i mogu poslužiti kao dobra reklama.

Kava, čaj, šećer i šalice

Vrećice s kavom i čajem možete pronaći u gotovo svakoj hotelskoj sobi. Gosti ih mogu uzimati bez ikakve naplate. Ono što inače ne možete sa sobom ponijeti je posuđe iz svoje hotelske sobe. Ako to doista želite, možete pitati na recepciji možete li zadržati njihovu šalicu. Obično im neće smetati. Kad to osoblje odobri, znat ćete da niste ništa ukrali

Ogrtači i papuče

U jeftinijim hotelima ogrtače nije dopušteno odnijeti kući. Ako ih pokušate uzeti, naplatit će vam. Ali u nekim skupljim hotelima, ogrtači su uključeni u cijenu vaše sobe. Neki od hotela mogu na njih čak utisnuti vaše inicijale ili logotip hotela. To znači da su oni vaši i slobodno ih ponesite sa sobom, a uz ogrtač idu i papuče koje se obično mogu jednokratno iskoristiti. Ako ove rabljene papuče ostavite u svojoj sobi, one će se baciti nakon što vi odete. Dakle, nema štete ako ih odnesete kući.

Kišobran

Kišobrane možete dobiti na recepciji nekih hotela. Iako ih obično ne možete uzeti, možete razgovarati s recepcionerom i pitati ga možete li ih uzeti. Ponekad im ne smeta. Na kraju krajeva, kišobrani imaju logotip hotela i mogu poslužiti kao dobra reklama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?