Drvar, središte BiH

FOTO: Jonathan Moore okupio regiju na otvaranju ureda OESS-a u Drvaru

drvar
Foto: Vecernji.ba
1/12
29.04.2015.
u 19:41

Političari iz regije i svi istaknutiji mediji iz BiH bili su u Drvaru na otvaranju ureda OESS-a. Svečanost je održana u Domu kulture, a s obzirom da je bio Dan žalosti, svi nazočni naglasili su jaču borbu protiv terorizma izazivši sućut Draganu Đuriću, policajcu ubijenom u terorističkom napadu na policijsku postaju u Zvorniku. 
Šef misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar vanjskih poslova Srbije i čelni čovjek OESS-a Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, te načelnik Drvara Stevica Lukač poslali su poruke izgradnje bolje BiH, one koja će pobijediti terorizam i uspostaviti mir u ovoj državi.

Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH u izjavi za medije kazao je da je terorizam moguće pobijediti, ali ga moramo pobijediti zajedno, dok je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kazao kako samo jedan može biti pobjednik i pozvao građane da se odupru ovoj pošasti koja želi usporiti BiH. I Ivica Dačić istaknuo je važnost borbe protiv terorizma, te je slikovito kazao kako na turskom Bal znači krv, a Kan med: "Dosta je bilo krvi, vrijeme je za bolji život u čitavoj regiji, vrijeme je da poteče med", kazao je vicepremijer Srbije. Marinko Čavara u svom govoru je istaknuo kako se bh. institucije moraju boriti za pravdu i dobrobit svih svojih građana. - Na svima nama je da radimo za bolje sutra naših građana, i ovdje u Drvaru, ali i u svim drugim mjestima - naglasio je.

Jonathan Moore istaknuo je da će se OESS boriti za trajni mir, daljnju izgradnju BiH i bolji život svih njenih građana. Upravo je Ivica Dačić za Moorea kazao kako je jedan od rijetkih diplomata o kojemu se cijela regija pozitivno izražava i govori lijepe riječi, a da je to tako potvrdio je i velik broj pridošlih u Drvar.

Na svečanosti su uz političke lidere regije, bili i vjerski poglavari, kulturni djelatnici i brojni drugi. Ispred Doma kulture građani Drvara sve su ih pozdravili velikim pljeskom, uz želju da Drvar, ali i druga mjesta BiH konačno procvjetaju i da ljudi umjesto o prošlosti, počnu razmišljati o sretnijoj budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?